23 Temmuz 2010 Cuma

MUSTAFA CHEFF UYULMASI GEREKEN MUTFAK ŞARTLARI

DUVARLAR
1.Duvarlar su geçirmez, yıkanabilir, pürüzsüz olmalı ve çatlak olmamalı. Bu nedenle duvarlarda kırık fayanslar onarılmalı.

CAMLAR
1. İşletme üretime yakın tüm camlar flexy glass (esnek plastik) olmalı yada kırılmaya karşı filmle kaplanmalı.
2.Üretimde cam malzeme kullanımı engellenmelidir

KAPILAR
1.Kapılar pürüzsüz, su geçirmez ve sızdırmaz olmalı

AYDINLATMALAR
1.Tüm aydınlatmalar plastik koruyucu ile muhafaza altına alınmalı Bu nedenle lambalara koruyucu takılmalı.(örn; malzeme odası lambaları)

HAVALANDIRMALAR
1.Havalandırmaların dışarıda kalan yüzleri mutlaka sineklik teli ile kaplanmalıdır.

İŞYERİNDE KULLANILAN SU BUHAR
1.Üretimde kullanılan su Kodekse uygun olmalıdır. Bunun kontrolü için 3 ayda bir kullanılan suyun kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yaptırılmalıdır.(Sağlık bakanlığı içme suyu tebliğine uygun yapılmalıdır.)

TEMİZLİK VE HİJYEN
1.Bakanlığın izin verdiği deterjanlar ve dezenfektanlar temizlikte kullanılmalıdır. Kimyasalların MSDS raporları olmalı.
2.Temizlikte kullanılan alet ve ekipman paslanmaz olmalı, süpürge kullanılmamalı. Tahta saplı çek pas kullanılmalı.
3.Temizlik ekipmanları çapraz bulaşmayı engellemek için kodlaması ile ayrılmalı.(Örn; zemin ve ekipman yıkadığımız fırçaların ayrı renklerde olması, her ünitenin ekipmanın farklı renklerde kodlanması v

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder