1 Ekim 2010 Cuma

Pekin Ördeği ve Portakall

Pekin Ördeği Tarifi !!

Malzemeler:

1 ördek (2 kg.)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı ;

Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.



Portakallı Pekin Ördeği Yemeği


Malzemeler


saplarıyla, bağlanmış olarak 1 defne yaprağı
taze kekik, 1 tutam tuz
gelişi güzel doğranmış 1 demet maydanoz
5-6 tane karabiber tanesi
iri doğranmış 1 soğan
2 karanfil
2 havuç
1 litre ve gerekirse daha fazla et ya da tavuk suyu (tavuk suyu pilav için de gerekli)
1 Pekin ördeği
1 portakalın ince doğranmış kabukları dilimlenmiş 1 ayva
1 bardak bukeli beyaz şarap


Yapılışı


Ördeği ve tüm malzemeleri bir tencereye yerleştirin. Suyu kaynayınca kısığa yakın orta ateşte pişirin. Pişmesi iki saat veya daha fazla sürebilir. Suyu azalınca pişen ördeği çıkarıp bu suyu bir başka kaba alın ve donmasını bekleyin. Üzerine çıkan yağın bir kısmını tencereye alarak servisten önce ördeği bu yağda kısık ateşte gevretin. Süzülen sudan donmuş yağı alarak ve içindekileri de bir mutfak robotunda veya elinizle püreleyerek servis anında ısıtıp ördeğin üzerine dökün.

Pekin Ördeği

Pekin Ördeği

Malzemeler:
1 ördek (2 kg.)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı ;
Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.

PEKİN ÖRDEĞİ

MALZEMESİ
4 çorba kaşığı süzme bal
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1\çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 demet taze soğan
1 küçük salatalık
Yeterince ketçap
Biber salçası
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
Ördeği temizledikten sonra iyice yıkayın. Kağıda sarıp kurutun. Baş ve işaret parmağınızla ördeğin derisini iyice çimdikleyip, yağını ve derisini yumuşatın. Ördeği bir fırın tepsisine koyup, üzerine kaynar su dökün. Suyunu süzdükten sonra, iki üç saat havadar bir yerde kurumaya bırakın. Çinliler bütün bir gece kurumaya bırakıyormuş, ben üç saat beklettim. Ördeği ne kadar uzun'zaman kurumaya bırakırsanız o kadar derisi yumuşak olur. Fırına sürmeden önce her yanını biraz sonra tarif edeceğim sosla iyice bu-layın. (Sosun yapılışı: fi çorba kaşığı bal, elma sirkesi, nar ekşisi, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiberi bir bardak kaynar suda iyice karıştırın.) Fırını kızdırıp ördeği fırına sürün. İki saat kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için buduna bir şiş batırın. Şiş kolay batıyorsa pişmiş demektir.
Taze soğanların yeşil kısımlarından iki buçuk santim bırakarak kesin. Sonra soğanları boyuna ince ince doğrayın. Sarımsaklı yoğurt, biber salçası ve ketcabı ayrı ayrı tabaklara koyun. Bir tabağa cacık yapar gibi doğradığınız salatalıkları koyun. İster hazır aldığınız, ister evde yaptığınız gözlemeleri bir ekmek sepetine koyarak hepsf-ni sofraya getiriniz. En son fırından çıkardığınız kızarrrHŞ Pekin Ördeği'ni sofraya getirin. Ördekten kestiğiniz ufak parçaları gözlemelerin içine koyup, zevkinize göre sofradaki hazır biber salçasından, sarmısaklı yoğurttan, soğandan, salatalıktan istediğiniz kadar alarak, dürüm yapıp afiyetle yiyin.
Bundan başka 1 tane daha Pekin Ördeği tarifi var.
Pekin Ördeği TarifiMalzemeler

* 1 ördek (2 kg.)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yeşil soğan
* 1 yemek kaşığı konyak
* 1 kuru soğan
* 1.5 tatlı kaşığı şeker
* 2 diş sarmısak
* 1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
* ½ demet maydanoz
* 3 yemek kaşığı bal
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 tatlı kaşığı anason


Tarif Bilgileri
Kategori: Çin Yemekleri
Puanı: 3
Tarifi Yazdır

Yapılışı

Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.

Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu, konyak ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.

175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.

ÖRDEK ŞİNİTZEL

ÖRDEK ŞİNİTZEL

160 gr ördek göğsü
1 paket Knorr Pane Harcı
2 yemek kaşığı su
Bir miktar sıvı yağ (Kızartmak için)

Hazırlanışı
Ördek göğsünü önce suya sonra Knorr Pane Harcı'na batırıp paneleyin. Sıvı yağda kıza

ÖRDEK ŞİNİTZEL

ÖRDEK ŞİNİTZEL

160 gr ördek göğsü
1 paket Knorr Pane Harcı
2 yemek kaşığı su
Bir miktar sıvı yağ (Kızartmak için)

Hazırlanışı
Ördek göğsünü önce suya sonra Knorr Pane Harcı'na batırıp paneleyin. Sıvı yağda kıza

SOYA SOSLU ÖRDEK

SOYA SOSLU ÖRDEK (ÇİN)

Malzeme (4-6 kişi için)
1,75 kg.'lık ördek
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
6 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yağ
4 adet taze soğan (3'er parçaya bölünecek)
2 bardak tavuk suyu
4 adet dilimlenmiş ananas
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı suyla karıştırılmış 1 kaşık mısır unu
Garnitür:
Dilimlenmiş ananas
Taze soğan

Ördeğin derisini tamamen soyun. Soğanı incecik kıyın. Tuz da ektikten sonra karıştırın ve ördeğin içine sürün. Ördeği içine soya sosunu ve sirkeyi koyduğunuz geniş bir kaba koyarak 1 saat bekletin. Çıkardıktan sonra, fırına koyarak 30 dakika 220 derecede pişirin. Başka bir tavaya yağı koyun ve taze soğanları kızartın. Fırının derecesini 190'a indirin. Ördeğin üzerine kızarmış taze soğanları ve geri kalan malzemeleri dökün. Folyoyla da üzerine kapayın. 1 saat daha fırında bekletin. Ördeği bir saat sonra çıkarıp parçalara ayırın. Sıcak bir servis tabağına koyun. (Servis yapana ve üzerini süsleyene kadar) sıcak kalmasına dikkat edin. Ananasları bir tavaya koyun, sirke ve mısır unuyla karıştırın, 2 dakika pişirin. Bir sos kasesine koyun, ördeğin üzerini ananas ve bahar soğanlarıyla süsleyin.

ML® Soya Soslu Tavuk için tıklayın

GELENEKSEL USULLE PİŞİRİLMİŞ BALLI ÖRDEK (MİKRODALGA)

GELENEKSEL USULLE PİŞİRİLMİŞ BALLI ÖRDEK (MİKRODALGA)

Kullanılan malzemeler
# 300 gr ördek fileto
# 1 çay kaşığı limon suyu
# 1 yemek kaşığı bal
# 50 gr tereyağı
# En iyi kalite rafine edilmemiş deniz tuzu
# Taze çekilmiş karabiber

1- Ördek filetolarını yağlanmış tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
2- Mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 1 dakika 30 sn veya 850 W ısıda 2 dakika pişirin.
3- Ördek filetolarını alın ve servis tabaklarına yerleştirin.
4- Limon suyu ve balı, pişirmede kullanacağınız tavaya alın.
5- Tekrar fırına yerleştirin, 900 W ısıda 1 dakika veya 850 W ısıda 1 dakika pişirin.
6- Tüm malzemeleri karıştırın. Ördek filetoların üzerine dökün.
7- Karabiber ekleyin ve üzerlerine deniz tuzu serpin.
8- Hemen servis edin.

İpucu: Bu yemeği havuçla servis etmeyi deneyebilirsiniz.

HUMUSLU NARLI ÖRDEK TANDIRPORTAKAL GARNİTÜRLÜ Ö

HUMUSLU NARLI ÖRDEK TANDIRPORTAKAL GARNİTÜRLÜ ÖRDEK

1 Ördek
500 Gram Patates
1 Adel Portakal
Tuz
2-3 kaşık sade yağ

Ördeklerin tüylerini ve içlerini temizleyiniz ve yıkayınız.
Sicimle ayaklarını ve kollarını bağlayınız, tuzlayınız.
Tencere içinde bir miktar yağla kapağı örtülü olarak çevirerek kızartınız.
Tencere içine biraz havuç, bir baş soğan, bir kaç tane kara biber koyunuz bunlarlada kızartınız.
Sonra ördeğin yarısına kadar su ilâve ederek yavaş yavaş kaynatınız.
Piştikten ve suyunu çektikten sonra ördeği bir kaba çıkarınız.
Tenceredeki bir kaşık yağla 1/2 kaşık unu 5 dakika kavurunuz 1/2 litre su ilâve ediniz.
Un çorbası kıvamına gelince diğer bir tencereye alınız.
Ördeği bir kaç parçaya ayırınız, bir güveç içinde veya tencerede sarımsak dişi biçiminde doğranmış ve kızarmış patatesleri, kabuklan çıkarılmış ince dilimler halinde kesilmiş portakalları kat kat yerleştiriniz.
Geri kalan yarım portakal dilimlerini ve suyunu, ördeğin salçasını güveçteki ördeğin yarısına çıkacak kadar ilâve ediniz kapağını kapayınız.
Yavaş yavaş kaynatınız kâfi miktar salçasıyle servise alınız.

HUMUSLU NARLI ÖRDEK TANDIR

HUMUSLU NARLI ÖRDEK TANDIR



Malzemesi:
1 adet bütün ördek
300 gr nohut
1 su bardağı tahin
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı yeşil fıstık
1 çay kaşığı kimyon
1/4 limon suyu
1 adet ayıklanmış nar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak

Humus için:
Nohutlar akşamdan ıslatılır. Yıkanıp tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve iyice pişirilir. Köpüğü alınır. Nohutlar pişince kabukları ayıklanır. İyice ezip mikserde püre haline getirilir. Karıştırma kabına alınan tahin, limon suyu, kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağ karıştırılır, akıcı kıvama getirilir. Tavada ısıtılıp servis tabağına alınır. Fıstıklar tereyağında kavrulur, humusun üzerine dökülür. Ördek etleri tiftiklenir, sonra humusun üzerine yerleştirilir. Narlar üzerine serpiştirildikten sonra ördeğin sosundan bir kaşık üzerine dökülür ve servis edilir.

Hazırlanışı:
Önce ördek temizlenir.
Tuz, karabiber döküp zeytinyağ gezdirilir. İnce doğranmış havuç, kuru soğan ve sarımsak eklenir, fırın tepsisine alınır. 170 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra etler kemiklerinden ayrılır.

EKŞİ ELMALI ÖRDEK GÖĞS

EKŞİ ELMALI ÖRDEK GÖĞSÜ

4 ördek göğsü (kemik ve derileri alınıp, fazla yağları atılmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
bir tutam tuz 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
1 ekşi elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenerek, üstüne 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu gezdirilmiş)
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 1/2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

Zeytinyağını, kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca ördek göğüslerini koyup, 5 dakika kızartın. Sonra altüst edip, üstlerine tuzu serperek, ateşi kısın ve göğüsleri orta ateşte 3 dakika pişirin.
Ördek göğüslerini delikli spatulayla birtabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın. Tereyağını tavaya koyup, eriyince elma dilimlerini ekleyerek, 2 dakika sote edin. Arpacık soğanları, kekik, sirke, bal ve sarımsakları katıp, sık sık karıştırarak, karışımı elmalar hafifçe . esmerleşene kadar (2 - 3 dakika) pişirin. Tavuk suyunu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısarak, elmalı sosu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Bu arada ördek göğüslerini 5 mm kalınlığında verevine dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dışa açılan bir yelpaze gibi dizin. Tavayı ateşten alıp, elmalı sosu kaşıkla sıcak dilimlerin üstlerine boşaltarak, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Buharda haşlanmış brokkoli çiçekleriyle.

SOSLU ÖRDEK GÖĞSÜ

SOSLU ÖRDEK GÖĞSÜ

6 ördek göğsü (kemik, deri ve fazla yağları alınmış)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı ardıç meyvası (hafifçe dövülmüş; isteğe bağlı)
8 tane karabiber
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı mısır, nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş)

Sosu hazırlamak için tavuk suyu, soğanlar, rezene tohumları (isteğe bağlı), ardıç meyvası (isteğe bağlı), tane karabiberler, kekik ve defne yaprağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Bu arada küçük bir tencereye tozşekeri koyup, tencereyi orta ateşe oturtun ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, tozşekeri altın sarısı - kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirin. Üstünüze sıçramaması için biraz geri çekilip, sirkeyi bir defada ekleyerek, tozşeker eriyinceye kadar karıştırın. Sonra bu karışımı öbür tenceredeki tavuk suyu karışımına katıp, bal ve sarımsakları ekleyerek, sosu 10 dakika hafif ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sosu birtel süzgeçte süzdükten sonra, yeniden tencereye koyun ve yüzeyde biriken köpükleri ara sıra alarak, 30 cl. (1 1/4 su bardağı) kalıncaya kadar pişirin. Erimiş mısır nişastasını katıp, koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca ördek göğsünü koyup, 5 dakika kızartın. Altüst edip, tuzu serperek, öbür yanını da 3 dakika kızarttıktan sonra, bir tabağa çıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın. Tencereyi 4 çorba kaşığı su ve sosun 4 çorba kaşığıyla çalkalayıp, bu çalkalama suyunu sosa katın.
Ördek göğsünü verevine 12 dilime kesip, dilimleri geniş bir servis tabağına dizin. Sosu kaşıkla dilimlerin üstüne gezdirip, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş havuç ve dolmalık biber şeritleriyle.

PORTAKAL SOSLU ÖRDEK ŞİŞ (FRANSA)

PORTAKAL SOSLU ÖRDEK ŞİŞ (FRANSA)

350 g ördek göğsü (kemiksiz)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karışık taze baharatlı otlar (kekik, mercanköşk, vb.)
1/2 küçük soğan (ince doğranmış)
125 g mantar (yıkanıp temizlenmiş ve kurulanmış)
1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Portakal Sosu:
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
60 g kızılcık marmeladı
bir tutam kırmızıbiber

Ördek göğsünün derisini soyup, yağlı bölümlerini dikkatle çıkararak atın. Ördek etini yaklaşık 2,5 cm'lik küpler halinde kesin.
Tuz, taze baharatlı otlar ve soğanları bir tencereye koyup, iyice karıştırın. Küp biçimi ördek eti parçalarını ekleyip, karıştırarak her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, oda sıcaklığında en az 1 saat (ara sıra kapağını açıp karıştırın) bekletin.
Bu arada sosu hazırlamak için portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, kızılcık marmeladı kırmızıbiberi küçük bir tencereye koyup, karıştırın. Karışımı orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sosu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kâse üstüne oturtulmuş süzgeçte süzdükten sonra, yeniden tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe oturtarak sosun sıcak kalmasını sağlayın.
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Tenceredeki ördek eti parçalarını kaşıkla bir tabağa çıkarıp, 4 küçük tahta şişe et parçaları ve mantarları (1 et, 1 mantar sırasıyla) geçirin. Şişlerin üstlerine bir fırçayla zeytinyağı sürüp, arada 1 kez çevirerek, ördek eti parçaları iyice yumuşayıncaya (içleri pembe kalmalıdır) kadar (4 - 5 dakika) ızgara edin. Ateşteki tencereyi alıp, portakal sosunu cam bir kâseye aktarın. Şişleri fırından alıp, düz bir servis tabağına yerleştirerek, yanında portakal sosuyla servis yapın.

ÖRDEKLİ LİNGUİNE (İTALYA)

ı

ÖRDEKLİ LİNGUİNE (İTALYA)

4 kişilik
MALZEME
1 ördek filetosu (kemiksiz göğüs eti),
2 kırmızı çarliston biber,
1 acı süs biberi,
1 havuç,
500 g linguine makarna,
tuz,
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ,
150 g krema,
1 kutu hindistancevizi sütü (280 g),
yarım limon.

1. Ördek filetosunu yıkayarak kurulayın, 1-1 .5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin.
2. Biberleri ve havucu ayıklayın. Biberleri dilimleyin, havucu soyup ortadan kesin.
3. Makarnaları bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.
4. Et parçalarını azar azar, içinde kızgın yağ bulunan bir tavada, 5 dakika kızartın, tuzunu ve biberini ayarlayın. Etleri tavadan çıkarın, fazla yağını süzün.
5. Havuç parçalarını kızgın yağda sote edin. Kremayı, hindistancevizi sütünü, biberlerin yarısını katın, tuzunu ve biberini ayarlayın, 1 tutam limon kabuğu rendesi ilave edin. Sosu hafif ateşte biraz daha pişirin. Limon suyu ve gerekirse tekrar tuz koyun. Etleri sosta ısıtın.
6. Makarnaların suyunu dökün, sos ile karıştırın, kalan biberleri serpiştirin.

REZENELİ ELMALI ÖRDEK

REZENELİ ELMALI ÖRDEK

Malzeme:
2 adet kırmızı elma
5 adet portakal
2 adet Kırmızıbiber
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1adet kereviz
50 gram esmer şeker
Tuz

Ördek etini bol suda tuz ekleyerek haşlayın. But ve göğüs kısmındaki etleri iri parçalara bölüp bir kenara ayırın. Soğan, sarmısak, havuç ve kerevizin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın. Kemiklerle beraber bir tencereye aktarın suyunu çektirin. Ayrı bir tavada esmer şekeri karamelize edin. 5 portakalın suyunu ekleyip kaynatın. Karamelize sosu karışıma ilave edip karıştırın. Süzüp sos kabına alın. Ördek etlerini, çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş elmalarla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun. Hazırlamış olduğunuz sostan ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ayrı bir tavada jülyen doğranmış rezene dallarını ve kırmızıbiberleri soteleyin. Elmalı ördeği kabukları soyulmuş portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin. Kiraz domates, taze kekik dalı ve sotelenmiş sebzelerle servis yapın.

BILDIRCIN YUMURTASI PANE

BILDIRCIN YUMURTASI PANE

4 adet bıldırcın yumurtası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket Knorr Pane Harcı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Hazırlanışı
Bıldırcın yumurtalarını 3-4 dakika pişirin. Kabuklarını soyup önce una daha sonra yumurta ve pane harcına bulayıp paneleyin ve kızartın.

KREMA SOSLU BEZELYELİ BILDIRCIN GÖĞSÜ

KREMA SOSLU BEZELYELİ BILDIRCIN GÖĞSÜ

4 bıldırcın (yürek katısı atılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 soğan (iri doğranmış)
1 havuç (kazınıp, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
1 sarımsak (dövülmüş)
1 tane karabiber (iri dövülmüş)
35 g (2 çorba kaşığı) krema
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 tatlı kaşığı ayiçek yağı

Bıldırcınların göğüs etlerini çıkarmak için göğüs ile ayaklar arasındaki deriyi bıçakla kesip, ayakları, kestiğiniz yüzeye doğru bükün. Her göğüs parçasını, kanat yuvası çevresinde ve göğüs kafesine doğru keserek, göğüs kemiğiyle birlikte çıkarın. Tuzun yarısını göğüs etlerinin derili bölümüne serpip, göğüsleri bir tabağa koyarak buzdolabına kaldırın.
Göğüsleri çıkarılmış bıldırcınların gerileri, ayakları, kanatları ve boyunlarını küçük parçalar halinde kesin. Ateşe dayanıklı bir cam kabı orta ateşe oturtup, ısıtın. Isınınca kestiğiniz parçaları cam kaba koyup, renkleri iyice kahverengileşinceye (yanmamalı, ama karamela esmerliği ve kıvamı almalıdırlar) kadar (10-15 dakika) sote edin.
Soğanlar, havuç dilimleri, sarımsaklar ve tane karabiberleri kaba koyup, kemiklerin üstlerini örtecek kadarda su ekleyerek, karışımı.bir taşım kaynatın. Kaynayınca yüzeyde biriken posaları ve köpükleri kaşıkla atıp, kekiği serpin. Ateşi kısıp, 30 dakika pişirdikten sonra, 2 su bardağı, su ekleyerek 1 saat daha pişirin. Kabı ateşten alıp, bir süzgeçten küçük bir tencereye süzerek, süzgeçte kalan katı maddeleri ve posaları atın. Tencereyi orta ateşe oturtup, et suyunu 35 cl (1 1/2 su bardağı) kalıncaya, kadar kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın
Fırınınızı 200°C ısıtın. Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince arpacık soğanlarını koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Kremayı çırparak katıp, sürekli çırparak 1 dakika pişirin. Tenceredeki et suyunun yarısını ekleyip sürekli karıştırarak 4 dakika pişirin. Katan et suyunu katıp, ara sıra karıştırarak, sosu hafifçe koyulaşmaya başlayıncaya kadar (15-20 dakika) pişirin.
Bu arada buzdolabındaki göğüslerin bulunduğu tabağı alıp, bir kenara bırakın. Ayiçek yağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca tabaktaki bıldırcın, göğüslerini deri bölümleri alta gelecek biçimde kaba koyup, 3 dakika sote edin. Altüst edip 3 dakika daha sote ettikten sonra, kabı ateşten alın. Göğüsleri yeniden altüst edip (deri bölümleri üste gelecektir), kabı fırına vererek, göğüsleri 7- 8 dakika pişirin. Ateşteki tencereyi alıp, içindeki sosa kalan tuzu ve karabiberi katarak, karıştırdıktan sonra, bir kâseye aktarın.
Fırındaki kabı alıp, 3 dakika bir kenarda beklettikten sonra keskin bir bıçakla her göğüs parçasıriın kemiğini çıkarıp atın. Göğüs etlerini ince dilimleyip, 4 düz tabağa dizin ve kâsedeki sostan kaşıkla üstterine gezdirip, kalan sosu yanlarında servis yapın.

FIRINDA BILDIRCIN KIZARTMASI

FIRINDA BILDIRCIN KIZARTMASI

12 bıldırcın
2,5 çorba kaşığı margarin

Bıldırcın tüyleri iyice yolunur, ıslak bir bezle üzerleri silinerek yapışmış tüyleri alınır ve gerilerinin altındaki boşluk bir bıçakla kesilerek parmak sokulmak suretiyle içleri temizlenir ve uvarcasına tuzlanır. Sonra bir tavaya 2,5 kaşık margarin konularak yağ kızdırılır ve bıldırcınların hepsi içine atılır. Çevirmek suretiyle her tarafları 5 dakika kadar kızartılır, sonra da bunlar bir tepsiye alınarak yağlarıyle birlikte tepsi fırına sürülür. Bu kızgın fırında 7 - 8 dakika pişirilip servis yapılır.

BILDIRCINLI SEZAR SALATASI

BILDIRCINLI SEZAR SALATASI

6 kişilik
1 büyük marul
6 adet bıldırcın
6 adet bıldırcın yumurta
2 adet yumurta sarısı
1,5 çorba kaşığı hardal
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1,5 limonun suyu
12 parça ançuez fileto
4 diş sarımsak
karabiber ve tuz
2 çorba kaşığı parmesan peyniri

Sarımsakları tahta bir kapta tuz ilave ederek çatalla iyice ezin. Ardından yumurta sarısını ve hardalı ekleyin. Ançuezi de ekleyerek çatalla ezmeye devam edin ve karıştırın. Limon suyu ve ayçiçek yağını da koyduktan sonra sosunuz hazırlanmış olur. Sosu iri kıyılmış marul yaprakları ile karıştırın. Bıldırcının etlerini kemiklerinden ayırın. Tavada kızartın. Kızardıktan sonra etleri de salataya ilave ederek servis yapın.

Not: Ançuez fileto, her türlü balık konservesidir. Marketlerde bulabilirsiniz.

BILDIRCIN PATESİ

BILDIRCIN PATESİ

Bir kilo unu, yarım kiloya yakın tereyağı ile, üstüne tuz ve biber ekerek yeteri kadar su koyarak iyice yoğurunuz. Hamur sünger halini alınca yarım saat bir kenarda bekletiniz. Sonra dörtte üçünü pateyi kaplayacak şekil ve iri büyüklükte ve her tarafı eşit kalınlıkta olmak koşuluyla hamuru açınız. Kalıbı tereyağı ile yağlayıp açtığınız yufkayı içine oturtunuz. Kalıbın resmi yufkaya çıkıncaya kadar altını ve yanlarını el ile kalıba tamamiyle temas ettiriniz. Diğer parçayı dahi kalıbın ağzı büyüklüğünde açıp hamur tahtasına yayınız.
Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra fırında pişiriniz. Sonra çıkarıp kapağını bozmadan açıp üstündeki unu tamamen silkeleyiniz.
Ayrıca 8 tane bıldırcını temizleyerek uzunlamasına ikişer parçaya ayırınız. Bunları tuzlayıp biberleyerek bir tavada tereyağı ile kızartınız. 300 gram kuzunun karaciğerini alarak, yine bu oranda koyunun yağlı etini ufak ufak doğrayınız. Önce eti 3 - 5 dakika tavada kavurunuz. Sonra üstüne ciğeri de ilave ederek, tuzunu biberini de ekerek bir miktar daha hep bir arada kavurmağa devam ediniz. Soğuyunca bunu havana koyup dövünüz. El ile uğarak kevgirden geçiriniz. Kalıptaki hamurun ortasına bir parmak bu ezmeden sıvayıp etrafını da ezme ile birleştirerek 8 bıldırcının uzunlamasına ikiye böldüğünüz parçalarını diziniz. Geri kalan diğer 8 parçayı da bu biçimde dizerek ortasında kalan boşluk büyüklüğünde bir ekmek içi hazırlayınız, buraya sıkıştırınız. Bıldırcınların en üstüne ezme sıvayıp hamurdan yapılmış olan kapağını üstüne kapayınız. Fırında piştikten sonra kapağı ve ekmeği çıkarıp ortasına önceden hazırlanan mantar garnitürü ve domates salçasından koyup sofraya getirmeli.

Not: Bıldırcınlar dizilirken ayak ve kuyruk yönleri alta ve göğüsleri üste gelmelidir.

Bıldırcın

www.avhayati.com

Bıldırcın

Aşağı yukarı 100 – 120 gram arasında olan bu hayvanlar av etlerinin en makbulüdür. bıldırcınlar, birinci geçit ayı olan mayıs ile ikinci geçit olan eylül – ekim arası olmak üzere yılda iki kez avlanmaktadır. Birinci geçitte avlanan mayıs bıldırcınları yağsız, ikinci geçittekiler ise yağlı ve çok lezzetli olurlar. Birde ağla tutularak kafeste satılan bıldırcınlar vardır ki, bunlar zayıf oldukları için hiç makbul sayılmazlar. Bıldırcınlar bekletilmeden hemen pişirilmelidir



Bostan PATLICANINDA bıldırcın



Malzemeler : 3 adet bostan patlıcanı, 6 adet bıldırcın, 3 adet orta boy domates, 9 adet tatlı sivri biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 diş sarımsak, yeterince alüminyum folio.

Tarifi : Bostan patlıcanlarının saplı kısmından bıldırcın girecek kadar kapak açılacak, patlıcanların içi iki santim et kalacak şekilde oyulacak, domateslerin kabukları soyulacak, yeşil biberlerle ve sarımsakla ince ince kıyılacak, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırılacak, temizlenmiş olan bıldırcınlar her patlıcana ikişer adet olmak üzere sırt sırta gelecek şekilde patlıcanların içine yerleştirilecek, daha önce hazırlanmış olan malzemesi eşit şekilde patlıcanların içine doldurulacak, patlıcanların kapakları üzerlerine kapatılacak, her bir patlıcan alüminyum folio ile iyice sarılıp, ağzının açılmaması için ucu burarak kıvrılacak, her bir folio üzerinde toplu iğne ile dört beş yerden delinecek, arzuya göre yada 180 derece kızdırılmış fırında 1,5 saat bırakılacak veya kömür ateşinin içine gömülüp 2,5 saat bırakılacak ve sıcak sıcak servis yapılıp afiyetle yenecek.

YUVARLAMABILDIRCIN



malzeme 10 adet bıldırcın,

1 bardak pirinç,

1 bardak nohut,

8 bardak su,

4 bardak yoğurt,

2 çorba kaşığı tereyağ,kuru nane,tuz,karabiber.

pirinç soğuk suda bir saat bekletilir,temizlenmiş bıldırcınlar iri kemkleri çıkarılarak kemikli bir vaziyette mikserden bir kaç kez çekilir,yada havanda iyice döğülür.elde edilen kıyma pirinç, tuz ve karabiberle bilendırda iyice karıştırılır.el ıslatılarak nohuttan biraz irice yuvarlak köfteler yapılır.yapılan köfteler kaynayan suda 2 dakika pişirin, kenara çekip bekletilir.bu arada nohutu pişirilir nohut pişmeye yakın yaptığınız yuvalama köfteleri nohutun içine boşaltın ve kaynatın. yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın ve çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın iyice kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın(20 dakika) kızgın yağda naneyi kavurarak çorbanın üzerine dökün ve servise hazırlayın.



BILDIRCIN IZGARASI (Ortalama kalorisi. 3.265, bir kişiye 1.088)



12 adet bıldırcın

tuz

1- Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslak bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar)bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı (Şekil: 6) ve ikiye açılmış bu bıldırcınların bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra,et döveceği ile üstlerine hafifçe vurularak az yassılatmalıdır.2- Sonra, yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları orta kuvvette kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğindeki bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra,diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır.



BILDIRCIN IZGARASI (Galetalı) (Ortalama kalorisi: 4.295, bir kişiye: 1,431)



12 adet bıldırcın
400 gr bayat iç ekmek
1 çorba kaşığı margarin
2 bardak galeta tozu tereyağı

1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır.

2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır

12 adet bıldırcın
EKMEKLERİ:
12 adet büyük asma yaprağı
100 gram margarin,
yada rafine çiçek yağı (5 Çorba kaşığı)
tuz

1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (Şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa’da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.

Bıldırcın(Domatesli salçalı) Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1,771)



12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: salçası:
12 Dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.

2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 Bir cm, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır

BILDIRCIN KIZARTMASI FIRINDA(Jantlar) (Ortalama kalorisi: 3.610, bir kişiye:1,204)



12 adet bıldırcın
50 gr margarin ( 2.5 çorba kaş.)
50 gr sadeyağ yada margarin
tuz

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve üstlerini ovarcasına tuzlamalıdır.

2- Sonra, bir tavaya, yada küçükçe bir tepsiye iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak ,yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa temizlemiş olduğumuz bu bıldırcınları katarak, ikide bir çevirmek sureti ile hayvanların her tarafı pembe renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı, sonrada tavaya veya tepsiye koyarak kızgın fırına sürülmeli, fırında 7-8 dakika piştikten sonra servis yapılmalıdır.





BILDIRCIN SISTE (Ortalama kalori: 4.660, bir kişiye: 1,554)



BILDIRCIN SISTE (Ortalama kalori: 4.660, bir kişiye: 1,554)



12 adet bıldırcın
EKMEKLERİ:
12 adet büyük asma yaprağı
100 gram margarin,
yada rafine çiçek yağı (5 Çorba kaşığı)
tuz

1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (Şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa’da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.

Bıldırcın(Domatesli salçalı) Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1,771)



12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: salçası:
12 Dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.

2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 Bir cm, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır

BILDIRCIN KIZARTMASI FIRINDA(Jantlar) (Ortalama kalorisi: 3.610, bir kişiye:1,204)



12 adet bıldırcın
50 gr margarin ( 2.5 çorba kaş.)
50 gr sadeyağ yada margarin
tuz

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve üstlerini ovarcasına tuzlamalıdır.

2- Sonra, bir tavaya, yada küçükçe bir tepsiye iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak ,yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa temizlemiş olduğumuz bu bıldırcınları katarak, ikide bir çevirmek sureti ile hayvanların her tarafı pembe renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı, sonrada tavaya veya tepsiye koyarak kızgın fırına sürülmeli, fırında 7-8 dakika piştikten sonra servis yapılmalıdır.

MANSET VIDEO

www.avhayati.com

Tamer | MySpace Video

*
Bıldırcın sesi dinle
*
ördek sesi dinle
*
Çeviri
EnglishAfrikaansShqipالعربيةBelarusianБългарскиCatalà中文(简体)中文(漢字)HrvatskičeštinadanskNederlandsEesti keelSuomiFrançaisGalegoDeutschΕλληνικάעבריתहिन्दी; हिंदीmagyarBahasa IndonesiaItalianoíslenskaIrish日本語우리말latviešu valodalietuvių kalbaMacedonianMalayMaltiNorskفارسیPolskiPortuguêsRomânăРусскийсрпски језикslovenčinaslovenščinaEspañolSwahilisvenskaTagalogภาษาไทยTürkçeУкраїнськаTiếng ViệtWelshYiddish
Değiştir Çeviri
tarafından Transposh
*
Giriş
o Kayıt ol
o Giriş
o YAZILAR RSS
o YORUMLAR RSS
o WordPress.org
*
avhayatı mesaj kutusu
*
*
Ençok okunanlar
o bıldırcın sesi - 11.899 views
o SARSILMAZ silah fiyatları - 8.775 views
o OLTA BAĞLAMA TEKNİKLERİ - 6.787 views
o MKE Silah satış fiyatları - 5.173 views
o KEKLİK ÖTÜŞÜ - 3.232 views
o Ankara - 2.561 views
o Köpek Irkları - 2.182 views
o AVHAYATI GAZETE KEYFİ - 1.452 views
o Keklik - 1.433 views
o Bıldırcın yetiştiriciliği - 1.373 views
*
*
Etiketler
ötüşü hayvan atış onun avı avcı avcılık avcılık belgesi avlak Bıldırcın balık balıkçı balıkçılık kuş deniz dinle doğa Domuz balık avcı avcılık izle köpek karaca Keklik koruma mak Milli Parklar olta online para cezası Sülün onun sesi silah teknik VİDEO yaban Yaban domuzu yaban hayatı Yaban Hayatı Koruma Sahası yaban keçisi Yaban Koyunu yasak zıpkın
*
*
onlinewebstats
Online: 2
Bugun Tekil: 300
Bugun Cogul: 457
Dun Tekil: 561
Toplam Tekil: 177.658
Hobiler Bedava Hit Siteler Web Stats EN GÜZEL SİTELER Check Google Page Rank



Copyright © 2008