Pekin Ördeği Tarifi !!
Malzemeler:
1 ördek (2 kg.)
3 tatlı kaşığı tuz
2 yeşil soğan
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı soya sosu
1.5 tatlı kaşığı şeker
1+1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı ;
Temizlenmiş ördeğin içini dışını önce sıcak suyla nemlendirilmiş bir bezle sonra tuzla ovun. Boyun kısmını tahta kürdan ve iplikle sıkıca kapatın. 2 saat açık havada asarak kurumaya bırakın.
Yeşil soğanları 2 cm’lik parçalara kesin. Kuru soğan ve sarmısakları kıyın. Maydanozu iri kıyın. Yağı tava veya wokta kızdırın, sebzeleri 2 dakika karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave ederek 5 dakika ağır ateşte pişirin. Anason, tane karabiber, soya sosu ve şekeri katıp karışımı ördeğe doldurup kürdanla karnını kapatın.
175 derece ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde 1 saat kızartın 125 ml. kaynar su ile bal ve sirkeyi karıştırıp, sık sık ördeğe fırça ile sürün. Kızardıktan sonra biraz soğumaya bırakın. Karın kısmını açıp suyunu wok’a boşaltın. Mısır nişastasını bir miktar su ile karıştırıp ördek suyunu bağlayın. Bu sosu ördekle servis yapın.
Portakallı Pekin Ördeği Yemeği
Malzemeler
saplarıyla, bağlanmış olarak 1 defne yaprağı
taze kekik, 1 tutam tuz
gelişi güzel doğranmış 1 demet maydanoz
5-6 tane karabiber tanesi
iri doğranmış 1 soğan
2 karanfil
2 havuç
1 litre ve gerekirse daha fazla et ya da tavuk suyu (tavuk suyu pilav için de gerekli)
1 Pekin ördeği
1 portakalın ince doğranmış kabukları dilimlenmiş 1 ayva
1 bardak bukeli beyaz şarap
Yapılışı
Ördeği ve tüm malzemeleri bir tencereye yerleştirin. Suyu kaynayınca kısığa yakın orta ateşte pişirin. Pişmesi iki saat veya daha fazla sürebilir. Suyu azalınca pişen ördeği çıkarıp bu suyu bir başka kaba alın ve donmasını bekleyin. Üzerine çıkan yağın bir kısmını tencereye alarak servisten önce ördeği bu yağda kısık ateşte gevretin. Süzülen sudan donmuş yağı alarak ve içindekileri de bir mutfak robotunda veya elinizle püreleyerek servis anında ısıtıp ördeğin üzerine dökün.
1 Ekim 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder