1 Ekim 2010 Cuma

Bıldırcın

www.avhayati.com

Bıldırcın

Aşağı yukarı 100 – 120 gram arasında olan bu hayvanlar av etlerinin en makbulüdür. bıldırcınlar, birinci geçit ayı olan mayıs ile ikinci geçit olan eylül – ekim arası olmak üzere yılda iki kez avlanmaktadır. Birinci geçitte avlanan mayıs bıldırcınları yağsız, ikinci geçittekiler ise yağlı ve çok lezzetli olurlar. Birde ağla tutularak kafeste satılan bıldırcınlar vardır ki, bunlar zayıf oldukları için hiç makbul sayılmazlar. Bıldırcınlar bekletilmeden hemen pişirilmelidir



Bostan PATLICANINDA bıldırcın



Malzemeler : 3 adet bostan patlıcanı, 6 adet bıldırcın, 3 adet orta boy domates, 9 adet tatlı sivri biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 diş sarımsak, yeterince alüminyum folio.

Tarifi : Bostan patlıcanlarının saplı kısmından bıldırcın girecek kadar kapak açılacak, patlıcanların içi iki santim et kalacak şekilde oyulacak, domateslerin kabukları soyulacak, yeşil biberlerle ve sarımsakla ince ince kıyılacak, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırılacak, temizlenmiş olan bıldırcınlar her patlıcana ikişer adet olmak üzere sırt sırta gelecek şekilde patlıcanların içine yerleştirilecek, daha önce hazırlanmış olan malzemesi eşit şekilde patlıcanların içine doldurulacak, patlıcanların kapakları üzerlerine kapatılacak, her bir patlıcan alüminyum folio ile iyice sarılıp, ağzının açılmaması için ucu burarak kıvrılacak, her bir folio üzerinde toplu iğne ile dört beş yerden delinecek, arzuya göre yada 180 derece kızdırılmış fırında 1,5 saat bırakılacak veya kömür ateşinin içine gömülüp 2,5 saat bırakılacak ve sıcak sıcak servis yapılıp afiyetle yenecek.

YUVARLAMABILDIRCIN



malzeme 10 adet bıldırcın,

1 bardak pirinç,

1 bardak nohut,

8 bardak su,

4 bardak yoğurt,

2 çorba kaşığı tereyağ,kuru nane,tuz,karabiber.

pirinç soğuk suda bir saat bekletilir,temizlenmiş bıldırcınlar iri kemkleri çıkarılarak kemikli bir vaziyette mikserden bir kaç kez çekilir,yada havanda iyice döğülür.elde edilen kıyma pirinç, tuz ve karabiberle bilendırda iyice karıştırılır.el ıslatılarak nohuttan biraz irice yuvarlak köfteler yapılır.yapılan köfteler kaynayan suda 2 dakika pişirin, kenara çekip bekletilir.bu arada nohutu pişirilir nohut pişmeye yakın yaptığınız yuvalama köfteleri nohutun içine boşaltın ve kaynatın. yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın ve çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın iyice kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın(20 dakika) kızgın yağda naneyi kavurarak çorbanın üzerine dökün ve servise hazırlayın.



BILDIRCIN IZGARASI (Ortalama kalorisi. 3.265, bir kişiye 1.088)



12 adet bıldırcın

tuz

1- Tüyleri çıkarılmış 12 adet bıldırcının, üstlerini ıslak bir bezle hafifçe ovalamak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizledikten sonra (ıslak bez bütün tüyleri toplar)bunların sadece sırtlarından keserek cüzdan gibi ikiye açmalı (Şekil: 6) ve ikiye açılmış bu bıldırcınların bel ve göğüs kemiklerini çıkardıktan sonra,et döveceği ile üstlerine hafifçe vurularak az yassılatmalıdır.2- Sonra, yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra, bunları orta kuvvette kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğindeki bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra,diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır.



BILDIRCIN IZGARASI (Galetalı) (Ortalama kalorisi: 4.295, bir kişiye: 1,431)



12 adet bıldırcın
400 gr bayat iç ekmek
1 çorba kaşığı margarin
2 bardak galeta tozu tereyağı

1- Daha once anlatıldığı gibi bıldırcınların üst ve içlerini temizlemeli ve az yassılatılmalıdır.

2- Sonra az yassılatmış olduğumuz bu hayvanları tuz ve biberledikten sonra üstlerine erimiş tereyağı ya da margarin sürmeli,sonrada bu bıldırcınları, orta incelikte bir elekten geçirmek sureti ile ufalanmış 400 gr bayat ekmek ya da 2 bardak galeta tozuna batırarak, kuşların her iki tarafını da galetaladıktan sonra bunları hiç harlı olmayan orta kuvvetteki kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli ve kuşların ancak bir tarafı kızardıktan sonra, diğer yanlarını çevirmek sureti ile pişirmeli ve servis yapılmalıdır

12 adet bıldırcın
EKMEKLERİ:
12 adet büyük asma yaprağı
100 gram margarin,
yada rafine çiçek yağı (5 Çorba kaşığı)
tuz

1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (Şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa’da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.

Bıldırcın(Domatesli salçalı) Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1,771)



12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: salçası:
12 Dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.

2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 Bir cm, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır

BILDIRCIN KIZARTMASI FIRINDA(Jantlar) (Ortalama kalorisi: 3.610, bir kişiye:1,204)



12 adet bıldırcın
50 gr margarin ( 2.5 çorba kaş.)
50 gr sadeyağ yada margarin
tuz

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve üstlerini ovarcasına tuzlamalıdır.

2- Sonra, bir tavaya, yada küçükçe bir tepsiye iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak ,yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa temizlemiş olduğumuz bu bıldırcınları katarak, ikide bir çevirmek sureti ile hayvanların her tarafı pembe renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı, sonrada tavaya veya tepsiye koyarak kızgın fırına sürülmeli, fırında 7-8 dakika piştikten sonra servis yapılmalıdır.





BILDIRCIN SISTE (Ortalama kalori: 4.660, bir kişiye: 1,554)



BILDIRCIN SISTE (Ortalama kalori: 4.660, bir kişiye: 1,554)



12 adet bıldırcın
EKMEKLERİ:
12 adet büyük asma yaprağı
100 gram margarin,
yada rafine çiçek yağı (5 Çorba kaşığı)
tuz

1- Kabukları çıkarılmış , orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek yada margarin yağı olan tavaya atarak , birer tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmalı ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirilmeli ve bir tarafa bırakılmalıdır.

2- Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş (Şekil:2) 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerin, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.

3- Sonra içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzlandıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli , sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer-üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra , bu şişleri;harlı kömür ateşinin4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yapraklarının bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli , sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapılmalıdır. (Avrupa’da asma yaprağı sarılmış bıldırcınların üstlerine; bir de ince dilimlenmiş Lar sarmak suretiyle şişe sokmakta ve pişirmektedirler.) NOT:Altlarına kızarmış ekmek yapmadan , bıldırcınları tabağa koymak suretiyle servis yapılabilir.

Bıldırcın(Domatesli salçalı) Ortalama kalorisi:5.315, bir kişiye:1,771)



12 adet bıldırcın
500 gr domates (3 büyük)
60 gr margarin (3 çorba kaş.)
ALTININ EKMEKLERİ: salçası:
12 Dilim ekmek
40 gr margarin (2 çorba kaş.)
100 gr çiçek yağı (5 çorba kaş.)

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır.

2- Sonra,bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı yada, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşe pişmeye bırakmalıdır.3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar devamlı çevirerek kuvvetli ateşte 5 dakika kızartılmalı sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmeli.

4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları Salça koyulaşınca; ateşten alarak, bu içi, kenar kabukları çıkarılmış ve 4 Bir cm, 6 cm boy ve yarım cm inceliğinde kesilmiş ve her iki tarafı da 5 çorba kaşığı çiçek yağında kızarmış 12 dilim ekmeğe oturtmalı kuşların üstüne kalan salçayı dökmeli ve servis yapmalıdır

BILDIRCIN KIZARTMASI FIRINDA(Jantlar) (Ortalama kalorisi: 3.610, bir kişiye:1,204)



12 adet bıldırcın
50 gr margarin ( 2.5 çorba kaş.)
50 gr sadeyağ yada margarin
tuz

1- Tüyleri çıkarılmış(Şekil:1), 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanın üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve üstlerini ovarcasına tuzlamalıdır.

2- Sonra, bir tavaya, yada küçükçe bir tepsiye iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak ,yağı kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa temizlemiş olduğumuz bu bıldırcınları katarak, ikide bir çevirmek sureti ile hayvanların her tarafı pembe renk alıncaya kadar kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı, sonrada tavaya veya tepsiye koyarak kızgın fırına sürülmeli, fırında 7-8 dakika piştikten sonra servis yapılmalıdır.

MANSET VIDEO

www.avhayati.com

Tamer | MySpace Video

*
Bıldırcın sesi dinle
*
ördek sesi dinle
*
Çeviri
EnglishAfrikaansShqipالعربيةBelarusianБългарскиCatalà中文(简体)中文(漢字)HrvatskičeštinadanskNederlandsEesti keelSuomiFrançaisGalegoDeutschΕλληνικάעבריתहिन्दी; हिंदीmagyarBahasa IndonesiaItalianoíslenskaIrish日本語우리말latviešu valodalietuvių kalbaMacedonianMalayMaltiNorskفارسیPolskiPortuguêsRomânăРусскийсрпски језикslovenčinaslovenščinaEspañolSwahilisvenskaTagalogภาษาไทยTürkçeУкраїнськаTiếng ViệtWelshYiddish
Değiştir Çeviri
tarafından Transposh
*
Giriş
o Kayıt ol
o Giriş
o YAZILAR RSS
o YORUMLAR RSS
o WordPress.org
*
avhayatı mesaj kutusu
*
*
Ençok okunanlar
o bıldırcın sesi - 11.899 views
o SARSILMAZ silah fiyatları - 8.775 views
o OLTA BAĞLAMA TEKNİKLERİ - 6.787 views
o MKE Silah satış fiyatları - 5.173 views
o KEKLİK ÖTÜŞÜ - 3.232 views
o Ankara - 2.561 views
o Köpek Irkları - 2.182 views
o AVHAYATI GAZETE KEYFİ - 1.452 views
o Keklik - 1.433 views
o Bıldırcın yetiştiriciliği - 1.373 views
*
*
Etiketler
ötüşü hayvan atış onun avı avcı avcılık avcılık belgesi avlak Bıldırcın balık balıkçı balıkçılık kuş deniz dinle doğa Domuz balık avcı avcılık izle köpek karaca Keklik koruma mak Milli Parklar olta online para cezası Sülün onun sesi silah teknik VİDEO yaban Yaban domuzu yaban hayatı Yaban Hayatı Koruma Sahası yaban keçisi Yaban Koyunu yasak zıpkın
*
*
onlinewebstats
Online: 2
Bugun Tekil: 300
Bugun Cogul: 457
Dun Tekil: 561
Toplam Tekil: 177.658
Hobiler Bedava Hit Siteler Web Stats EN GÜZEL SİTELER Check Google Page Rank



Copyright © 2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder