1 Ekim 2010 Cuma

GELENEKSEL USULLE PİŞİRİLMİŞ BALLI ÖRDEK (MİKRODALGA)

GELENEKSEL USULLE PİŞİRİLMİŞ BALLI ÖRDEK (MİKRODALGA)

Kullanılan malzemeler
# 300 gr ördek fileto
# 1 çay kaşığı limon suyu
# 1 yemek kaşığı bal
# 50 gr tereyağı
# En iyi kalite rafine edilmemiş deniz tuzu
# Taze çekilmiş karabiber

1- Ördek filetolarını yağlanmış tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
2- Mikrodalga fırınınızda 900 W ısıda 1 dakika 30 sn veya 850 W ısıda 2 dakika pişirin.
3- Ördek filetolarını alın ve servis tabaklarına yerleştirin.
4- Limon suyu ve balı, pişirmede kullanacağınız tavaya alın.
5- Tekrar fırına yerleştirin, 900 W ısıda 1 dakika veya 850 W ısıda 1 dakika pişirin.
6- Tüm malzemeleri karıştırın. Ördek filetoların üzerine dökün.
7- Karabiber ekleyin ve üzerlerine deniz tuzu serpin.
8- Hemen servis edin.

İpucu: Bu yemeği havuçla servis etmeyi deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder